Тканинні маски для обличчя: що це та як користуватися?

Тканинні маски для обличчя: що це та як користуватися?

Тканинні маски набули великої популярності відносно недавно. Ті, хто хоча б раз користувався якісною тканинною маскою, зрозуміли, у чому її секрет. Завдяки високій концентрації основних компонентів такі маски здатні забезпечити шкірі обличчя інтенсивний догляд навіть у домашніх умовах. Розглянемо докладніше, що таке тканинні маски, як їх правильно використовувати, які їхні переваги, а також порадимо кілька чудових масок корейського виробництва.

Що таке тканинна маска?

Тканинна маска — це серветка з целюлози, просочена спеціальним косметичним гелем або висококонцентрованою сироваткою. Деякі бренди також використовують біоцелюлозу, яка розкладається протягом 45 днів за умов компостування.

Тканинні маски можуть мати різне призначення: освітлення, живлення, зволоження, заспокоєння, зменшення пір, розгладження зморшок тощо.

Для комфортного використання тканинна маска має спеціальні вирізи для рота, носа та очей. Маска продається в герметичному пакуванні та є одноразовою.

Тканинні маски для обличчя: як користуватися

Тканинні маски мають простий спосіб використання, який може трішки відрізнятися залежно від особливостей конкретного продукту. Тому перед застосуванням засобу важливо перевірити, що написано на його пакуванні.

Ось покрокова інструкція, як користуватися тканинною маскою:

  1. Очистіть шкіру звичним способом і нанесіть тонер.
  2. Відкрийте упаковку та акуратно дістаньте з неї маску.
  3. Зніміть захисну плівку, якщо вона передбачена у вашій масці.
  4. Нанесіть маску на обличчя та розправте, щоб вона щільно прилягала.
  5. Залиште маску на обличчі на 10–20 хвилин або на інший час, що зазначений на упаковці. Не варто тримати маску на обличчі довше, ніж це зазначено в інструкції, інакше вона почне забирати вологу назад.
  6. Зніміть маску з обличчя.
  7. Обережно поплескайте по шкірі подушечками пальців для кращого вбирання залишків есенції.

Зверніть увагу, що есенцію, що залишилася, також можна нанести на інші ділянки шкіри, які потребують додаткового зволоження. Наприклад, на шию, зону декольте чи лікті.

Завершальним етапом також може бути нанесення крему, однак тут варто врахувати потреби своєї шкіри. Якщо шкіра жирна, скоріш за все, додатковий зволожувальний засіб їй не потрібен. Власниці сухої шкіри можуть відчувати необхідність скористатися ще й кремом після застосування тканинної маски.

Чи можна використовувати тканинну маску двічі

Тканинні маски не рекомендується використовувати повторно, оскільки вони одноразові. Після першого застосування на целюлозі можуть залишитися мікроорганізми або бактерії, а волога тканина стане сприятливим середовищем для їх розмноження. Використання маски двічі не лише не несе жодної користі, це ще й негігієнічно та загрожує запаленнями.

Ось основні причини, чому не варто використовувати тканинну маску двічі:

  • недотримання гігієни — на використаній масці залишаються шкірний жир і мертві клітини епідермісу, які при повторному застосуванні маски можуть призвести до закупорки пір;
  • знижена ефективність — при повторному нанесенні маски неможливо отримати бажаний результат, оскільки концентрація активних речовин уже зменшилась;
  • висихання целюлозної серветки — після відкриття упаковки маска вже не може утримувати вологу так, як раніше, тож вона не зможе достатньо зволожити шкіру.

Чи потрібно змивати тканинні маски для обличчя

Тканинна маска відрізняється від більшості звичайних масок тим, що не потребує змивання. Тканинні маски дають швидкий і помітний результат завдяки високій концентрації компонентів. Речовини потрапляють у шкіру та зволожують, живлять, розгладжують або освітлюють її.

Після використання тканинну маску викидають у сміття, а залишки есенції не змивають, а розподіляють по шкірі обличчя. Якщо присутній дискомфорт через липкість, можна акуратно прибрати залишки доглядової корейської косметики паперовим рушником.

Активні компоненти з тканинної маски продовжують діяти впродовж кількох годин після завершення процедури. Якщо ж вмитися після цього, можна змити значну частину корисних речовин і суттєво зменшити ефективність маски. Відсутність вмивання після нанесення тканинної маски дозволяє довше насолоджуватися приємним ефектом від доглядового засобу.

Як часто можна робити тканинні маски для обличчя?

Попри користь тканинних масок для обличчя, косметологи не рекомендують робити їх щоденно. Щоденне застосування призведе до того, що компоненти у складі не встигатимуть повною мірою спрацювати. До того ж може виникнути перенасичення шкіри, що негативно позначиться на її зовнішньому вигляді. Перенасичення здатне порушити захисний бар’єр шкіри, а також спровокувати зневоднення та подразнення епідермісу.

Кожна маска має своє призначення. Якщо використовувати щодня нову маску, можна не помітити ефекту від її застосування. Оптимальне рішення — орієнтуватися на потреби власної шкіри. Середня частота використання тканинних масок — 1–2 рази на тиждень.

Коли краще робити тканеві маски для обличчя?

Тканинні маски можна спокійно використовувати в будь-який час доби. Зранку така маска допоможе розгладити та наситити шкіру вологою, вирівняти тон і підготувати обличчя до макіяжу. Увечері засіб можна використовувати як альтернативу зволожувальному чи поживному крему. Правильно підібрана маска допоможе зняти сліди втоми та стресу, підготує шкіру до нічного відпочинку та відновлення.

Тканинна маска — це також чудова екстрена допомога. Її можна використати перед важливою подією, побаченням чи святом, оскільки ефект можна помітити вже після першого застосування.

Корейські тканинні маски та їхні переваги

Корейські бренди пропонують досить великий вибір тканинних масок для обличчя з різним призначенням. Зволожувальні, поживні, освітлювальні, заспокійливі, тонізуючі, для зменшення пір чи розгладження зморшок — ці та інші види тканинних масок корейського виробництва можна придбати для ефективного догляду за обличчям.

Корейські тканинні маски мають багато переваг:

  • Просте застосування. Досить дістати маску з упаковки та покласти її на обличчя на вказаний час, після чого можна насолоджуватися результатом процедури.
  • Швидкий ефект. Завдяки тому, що тканинні маски мають високу концентрацію компонентів, вони гарантують помітний результат навіть після одного застосування. Це зручно, коли потрібно швидко покращити зовнішній вигляд обличчя.
  • Натуральний склад. Тканинні маски корейського виробництва містять багато природних компонентів. Серед них екстракти меду, прополісу та маточного молочка, морська вода, березовий сік, екстракт морського полину, екстракт голок сосни, екстракт чорних соєвих бобів, екстракт червоного женьшеню тощо.
  • Висока ефективність. Шкіра після використання тканинної маски стає зволоженою та підтягнутою, має привабливий вигляд і рівний тон. Це особливо доречно, коли потрібна SOS-допомога, наприклад, після безсонної ночі, довгої дороги чи вечірки.
  • Великий асортимент. Знайти тканинну маску можна на будь-який бюджет і потреби шкіри, адже корейські бренди випускають цей продукт у широкому асортименті.
  • Мобільне пакування. Тканинні маски зберігаються в компактних і герметичних упаковках, що дозволяє зручно брати їх із собою в поїздки.

Тканинні маски коштують відносно недорого, тож такий доглядовий продукт доступний кожному, що дозволяє підтримувати свою шкіру у здоровому та привабливому стані без великих фінансових витрат.

Найкращі тканинні маски з Кореї

У корейських виробників є багато тканинних масок, вартих уваги. Ми розглянемо лише кілька, які щиро радимо до використання, адже вони мають високу ефективність, демократичну вартість і безпечний склад.

Зволожувальна тканинна маска SKIN&LAB Barrierderm Deep Moisture Sheet Mask 25 ml

Призначена для глибокого зволоження, відновлення та пом’якшення шкіри. Серед основних компонентів — MILK CERAMIDE COMPLEX™ (1,000 ppm), виготовлений із молочних протеїнів.

Тканинна маска з екстрактом баклажана Papa Recipe Eggplant Clearing Mask Sheet 25 ml

Чудове рішення для зволоження шкіри, приємного охолодження та інтенсивного освітлення тьмяної та втомленої шкіри. Основні компоненти — екстракт баклажана 50% і гіалуронова кислота.

Тканинна маска для зменшення пор з екстрактом меду Papa Recipe Bombee Pore Ampoule Honey Mask 25 g

Засіб допомагає контролювати вироблення шкірного сала та підтримувати пори чистими. У складі маски присутні екстракти меду, прополісу та маточного молочка, запатентований компонент Anti Sebum P і шість видів гіалуронової кислоти.

Тонізуюча тканинна маска з екстрактами червоного женьшеню та меду Papa Recipe Bombee Ginseng Red Honey Oil Mask 20 g

Інтенсивно зволожує, живить, пом’якшує та підвищує пружність шкіри. Продукт містить лише натуральні компоненти, а саме екстракти меду, прополісу та маточного молочка, екстракт червоного женьшеню, олії камелії, примули вечірньої та шипшини.

Поживна тканинна маска з екстрактом чорних соєвих бобів ROUND LAB Soybean Nourishing Mask Sheet 27 ml

Стане у пригоді власницям сухої, грубої, тьмяної та вікової шкіри. Засіб чудово зволожує та живить завдяки таким компонентам, як екстракт чорних соєвих бобів, цераміди NP, гідрогенізований лецитин, холестерол, аденозин, алантоїн, екстракт алтея рожевого, гліцерин і кофеїн.

Заспокійлива тканинна маска з екстрактом голок сосни ROUND LAB Pine Calming Cica Mask Sheet 27 ml

Екстрений варіант для SOS-догляду. Маска дає відчуття тонізації та наповнює шкіру вологою. Серед основних компонентів — запатентований комплекс Pine Cica Activer™, екстракт портулаку, LHA кислота, три види гіалуронової кислоти.

Освітлювальна тканинна маска з алмазною пудрою та екстрактом меду Papa Recipe Bombee Whitening Honey Mask 25 g

Продукт буде корисним для вирівнювання тону, роботи з пігментними плямами та постакне, а також зволоження, живлення та пом’якшення шкіри. Маска містить екстракти меду, прополісу та маточного молочка, алмазну пудру, глутатіон, ніацинамід.

Замовити тканинні маски корейського виробництва або вибрати іншу доглядову косметику можна в інтернет-магазині Shelfie за вигідними цінами та з доставкою по всій Україні.

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.