Що таке тонер для обличчя і як ним користуватися

Тонери з’явилися в Україні відносно недавно. Дехто ще досі помилково вважає, що тонер має таке ж призначення, як тонік. Однак це засоби, що виконують різні завдання по догляду за шкірою обличчя. Тонер використовують, перш за все, для того, щоб зволожити шкіру після очищення. Докладніше про те, що таке тонер, які він має властивості, як його правильно використовувати та які продукти корейських брендів краще вибрати, розказуємо в цій статті.

Що таке тонер для обличчя та його властивості

Тонер — це засіб для швидкого відновлення рівня зволоження шкіри обличчя після її очищення. На думку експертів, після вмивання чи іншого способу очищення епідерміс втрачає до 50% вологи, тому так важливе своєчасне зволоження. Використання тонера є обов’язковим етапом у традиційній корейській рутині по догляду за обличчям.

Головна функція тонера — швидке насичення шкіри вологою. Однак ці засоби від корейських брендів мають також інші властивості:

  • заспокоюють запалення та подразнення;
  • оздоровлюють і омолоджують шкіру;
  • розгладжують мікрорельєф;
  • насичують шкірний покрив поживними речовинами;
  • ніжно відлущують ороговілі частинки та прибирають надлишок себуму;
  • зміцнюють природний захисний бар’єр шкіри;
  • освітлюють та надають сяйва;
  • сприяють оновленню шкіри.

Залежно від продукту тонер може мати ніжну молочкову, густу молочно-водянисту або легку водянисту текстуру. У складі засобів від корейських виробників відсутні спирт та інші компоненти, які можуть підсушувати шкіру. Для інтенсивного зволоження при виготовленні тонерів використовують гіалуронову кислоту, пантенол, гліцерин, ніацинамід, воду з квіток волошки або з насіння вівса, екстракт центели тощо.

Яка відмінність від тоніка?

Через схожі назви двох продуктів інколи дехто помилково вважає, що вони мають однакове призначення. Однак тонер і тонік використовують для різних цілей. Тонер — це, перш за все, швидке та інтенсивне зволоження шкіри обличчя після її очищення. Також тонер живить, заспокоює, оновлює та покращує зовнішній вигляд епідермісу.

Що ж робить тонік і в чому його відмінність від тонера? Тонік або лосьйон — це засіб для фінального етапу очищення шкіри. Тонік використовують для очищення та тонізації шкірного покриву. За допомогою такого продукту можна прибрати залишки декоративної косметики, пінки чи гелю для вмивання.

Якщо в тонері переважають компоненти зі зволожувальними та поживними властивостями, то в тоніка — компоненти, що очищають і матують шкіру. Одна з основних відмінностей — у складі тоніка може бути спирт. У тонері його точно немає.

Консистенція тоніка нагадує воду. Консистенція тонера може бути різною, як уже згадувалось вище. При використанні тонік спочатку наносять на ватний диск, яким потім протирають шкіру обличчя. Тонер можна набрати в потрібній кількості в руку, після чого розподілити продукт по шкірі.

Тоніки найчастіше призначені для жирної, комбінованої та проблемної шкіри. Тонери можна використовувати для всіх типів шкіри, адже зволоження важливе в будь-якій ситуації незалежно від особливостей шкірного покриву. Однак особливо важливо не упускати цей етап догляду власницям сухої та чутливої шкіри.

Навіщо потрібен тонер для обличчя?

Підтримувати достатнє зволоження шкіри дуже важливо, адже це допомагає запобігти появі сухості, тьмяного вигляду, подразнення шкіри. Також необхідний рівень вологи дозволяє відкласти виникнення перших ознак старіння епідермісу. Саме для ефективного зволоження шкіри використовують корейські тонери. Вони чудово відновлюють гідробаланс у клітинах і тканинах шкіри, який змінюється через вмивання жорсткою водою.

Насправді тонер — багатофункціональний засіб. Цей продукт не лише забезпечує миттєве зволоження шкіри та проникає в її глибокі шари, а й готує шкірний покрив до нанесення доглядових засобів.

Для чого потрібно додати тонер у щоденну рутину по догляду за шкірою обличчя:

  • для перешкоджання втраті вологи;
  • для насичення клітин і тканин корисними мікроелементами;
  • для підготовки шкірного покриву до наступних етапів догляду — нанесення сироватки, крему, SPF-засобу тощо;
  • для підсилення властивостей іншої доглядової косметики;
  • для звуження пір і вирівнювання рельєфу;
  • для зменшення рівня жирності шкіри та активності сальних залоз;
  • для покращення відтінку шкіри, надання їй більш свіжого та здорового вигляду.

Саме в комплексному догляді тонер може найкраще проявити свої властивості та принести максимальну користь для шкіри обличчя.

Кому підійдуть тонери?

Корейські тонери для миттєвого відновлення зволоження шкіри можна використовувати абсолютно для всіх типів шкіри. Залежно від продукту можна підібрати тонер під ті чи інші особливості шкіри.

Для догляду за сухою шкірою варто використовувати зволожувальний тонер, насичений такими компонентами, як гіалуронова кислота, ніацинамід, гліцерин, пантенол тощо. Для підвищення ефективності продукту тонер можна наносити в кілька шарів, попередньо дочекавшись, поки повністю вбереться засіб.

Якщо шкіра жирна та проблемна, можна вибрати освіжаючий тонер з AHA-BHA-PHA кислотами, які делікатно та ефективно відлущують ороговілі частинки шкіри та регулюють виділення шкірного сала. Такі засоби також здатні вирівнювати рельєф і звужувати пори. Тонер із кислотами підходить і для вікової шкіри.

Для чутливої шкіри варто підібрати заспокійливий тонер, який зменшуватиме прояви подразнення та зміцнюватиме захисний бар’єр. Для заспокійливого ефекту такі тонери можна використовувати і як маску. Для цього потрібно нанести невелику кількість засобу на ватний диск і прикласти його до подразненої ділянки шкіри на деякий час.

Які бувають тонери

Корейські виробники пропонують досить великий асортимент тонерів для догляду за шкірою обличчя. Засоби можна розділити за такими категоріями:

  • Зволожувальні. Направлені, перш за все, на інтенсивне зволоження шкіри. Чудово підходять для подразненої, сухої, зневодненої та тьмяної шкіри. Усувають відчуття стягнення після вмивання, наповнюють шкіру вологою, заспокоюють.
  • Поживні. Призначені для живлення та зволоження шкіри. Створюють зволожувальний бар’єр, який не пропускає вологу з шарів шкіри та забезпечує довготривале живлення. Повертають шкірі еластичність, розгладжують зморшки.
  • Заспокійливі. Ідеально підходять для чутливої та подразненої шкіри. Миттєво заспокоюють почервоніння, запалення та подразнення. Покращують тон шкіри, глибоко зволожують, допомагають позбутися відчуття сухості та стягнення.
  • Відновлювальні. Створені для відновлення сухої та тьмяної шкіри. Глибоко зволожують, заспокоюють подразнення, зміцнюють захисний бар’єр. Можна використовувати для шкіри з акне.
  • Кислотні очищувальні. Виконують функцію комплексного догляду за шкірою. М’яко відлущують ороговілий шар шкіри, покращують колір обличчя, очищають і звужують пори, зволожують і заспокоюють епідерміс, борються з акне та запаленнями. Допомагають контролювати гідроліпідний баланс шкіри.
  • Освітлювальні. Призначені для вирівнювання тону шкіри. Покращують колір обличчя, м’яко освітлюють, усувають почервоніння, допомагають у боротьбі з пігментацією.

Також є мультифункціональні тонери, які дозволяють закрити одразу кілька потреб шкіри. Зазвичай такі продукти зволожують, вирівнюють кислотно-лужний баланс, видаляють мертві клітини шкіри, зменшують пори, освітлюють тон і постакне.

Як використовувати тонер для обличчя

Використовувати такий доглядовий засіб, як тонер, зовсім нескладно. Тим, хто вперше знайомиться з цим продуктом, варто дотримуватися наступної інструкції:

  1. Очистити шкіру звичним способом, наприклад, за допомогою пінки або гелю для вмивання.
  2. Нанести невелику кількість тонера на долоні.
  3. Поступово розподілити тонер руками по шкірі обличчя.
  4. Дати вбратися.
  5. Якщо шкіра дуже суха, можна нанести тонер у кілька шарів. Це допоможе глибоко зволожити шкірний покрив.

Тонер рекомендується використовувати щодня під час ранкового та вечірнього догляду.

Якщо шкіра подразнена через негативний вплив навколишнього середовища, можна скористатися таким способом застосування тонера. Змочити засобом бавовняні серветки та використати їх як зволожувальний компрес для шкіри. Серветки варто потримати на обличчі протягом 5–10 хвилин.

До чи після якогось етапу наносити тонер?

Тонер завжди наноситься на шкіру після етапу очищення обличчя. Незалежно від того, чи це було вмивання пінкою або гелем чи очищення шкірного покриву міцелярною водою, після цього слід нанести необхідну кількість тонера, щоб відновити рівень зволоження епідермісу. Це стосується і засобів для ексфоліації шкіри. Зволожити шкіру тонером потрібно вже після їх використання.

Після повного вбирання шкірою тонера можна переходити до наступного етапу догляду — нанесення сироватки або крему. Використання тонера дозволить підготувати шкіру та забезпечить ефективніше поглинання нею наступних доглядових продуктів.

Тонер є обов’язковим етапом у догляді за шкірою при використанні засобів із ретинолом чи ретиналем. Щоб зменшити негативні прояви цих ефективних і корисних продуктів на чутливій шкірі, слід створити на обличчі «подушку» з базового тонера. Дочекатися повного поглинання й лише потім наносити ретинол.

Чи потрібно змивати тонер?

Змивати тонер з обличчя не потрібно. Твердження, що зволожувальний тонер обов’язково слід змивати, є абсолютно неправильним. Більшість цих засобів швидко вбираються шкірою, не залишаючи відчуття липкості чи стягнення. Одразу після вбирання тонера можна наносити на обличчя наступний доглядовий продукт, наприклад, сироватку чи крем.

Як використовують тонер кореянки в повсякденному догляді

Для кореянок тонер є обов’язковим засобом у щоденному догляді за обличчям. Є дві відомі техніки використання цього продукту жінками з Південної Кореї.

Техніка «3 секунди»

Три секунди після очищення — вважається, що саме стільки часу пори залишаються максимально розширеними після вмивання, а шкіра найкраще сприйнятлива до доглядових засобів. Завдяки рідкій текстурі тонер здатен швидко проникати у верхній шар епідермісу та запускати механізми зволоження та відновлення.

Звісно, вкластися в 3 секунди майже нереально, тому не варто настільки буквально сприймати цю техніку. Однак важливо не розтягувати процес надовго. Після завершення вмивання потрібно промокнути обличчя паперовим чи тканинним рушником і одразу ж нанести на шкіру тонер.

Техніка «7 шарів»

Інколи кореянки наносять тонер на обличчя в сім шарів. Ідея в тому, що так шкіра отримує максимальну кількість зволоження, завдяки чому стає м’якою та сяє.

Після нанесення кожного шару тонера потрібно витримати паузу довжиною в 1 хвилину. Це важливо для того, щоб кожен шар максимально поглинувся шкірою. Після такого догляду достатньо нанести на обличчя SPF-крем і засіб направленої дії, наприклад, з ретинолом, інтенсивними живильними компонентами тощо.

Важливо зазначити, що азійський тип шкіри відрізняється від європейського. Кореянки мають суху «порцелянову» шкіру, саме тому їхні ритуали направлені на інтенсивне зволоження. Жінкам із нормальною, схильною до жирності або реактивною шкірою не варто наносити більше ніж 1–2 шари тонера.

Тонери з Кореї та їхні переваги

Корейські тонери від перевірених брендів — це, перш за все, ефективний склад із натуральними компонентами. Якщо є потреба в постійному та глибокому зволоженні, варто додати тонер у свою рутину.

Ось які переваги мають тонери з Кореї:

  • вдале поєднання натуральних компонентів — у складі тонера можуть бути екстракт центели, вода насіння вівса, екстракт чорних соєвих бобів, морський полин, березовий сік, ефірні олії тощо;
  • відсутність шкідливих компонентів — у корейських тонерах немає спирту, ароматизаторів та інших шкідливих домішок;
  • висока ефективність догляду — тонер максимально зволожує шкіру обличчя, заспокоює її, живить корисними речовинами, покращує зовнішній вигляд;
  • просте застосування — після очищення необхідну кількість тонера потрібно просто налити в долоню, розподілити по обличчю та дочекатися повного вбирання.

Завдяки тому, що тонери корейського виробництва доступні в широкому асортименті, знайти продукт у підхожій ціновій категорії зовсім нескладно. Дступну вартість також можна віднести до переваг тонерів із Кореї.

Найкращі корейські тонери для обличчя

Щоб знайти найкращий корейський тонер, варто орієнтуватися на перевірені бренди, відгуки про які є в широкому доступі. Також при виборі засобу слід враховувати особливості та потреби своєї шкіри, щоб придбаний тонер підійшов для неї якнайкраще. Ось на які продукти варто звернути увагу.

Зволожувальний тонер ROUND LAB 1025 Dokdo Toner 500 ml

Тонер з ефектом легкої ексфоліації — продукт для тих, хто шукає в тонері не лише глибоке зволоження, а й делікатне відлущення. Цей засіб справиться з поставленими завданнями на відмінно. Серед основних компонентів тонера — вода з глибоководних морських джерел, особливий запатентований комплекс Hatching EX-07, пантенол, алантоїн і бетаїн.

Тонер з екстрактом рису THANK YOU FARMER Rice Pure Essential Toner 200 ml

Якщо шкіра суха та жорстка або ж, навпаки, жирна, але зневоднена, у пригоді може стати. Його також варто використовувати тим, хто хоче покращити текстуру та тон шкіри. Тонер від THANK YOU FARMER надає сяйва, пом’якшує шкіру, поліпшує її текстуру, зволожує, заспокоює подразнення. У складі є екстракт рису, ніацинамід, екстракти квітки лотоса та центели, вода з квіток волошки.

Ліфтинг-есенція з екстрактом ферментованого винограду Papa Recipe Noble Rot Lifting Essence 200 ml

Підходить для всіх типів шкіри, а особливо корисною виявиться для шкіри з віковими змінами. Засіб підвищує еластичність шкірного покриву, розгладжує зморшки, глибоко зволожує, покращує тон. Основними компонентами виступають екстракт ферментованого винограду 82%, аденозин, гіалуронова кислота.

Заспокійливий тонер з центелою без ефірних олій PURITO Centella Unscented Toner 200 ml

Якщо шкіра чутлива та схильна до подразнень, допоможе. Цей тонер швидко поповнює нестачу вологи, дарує відчуття м’якості та свіжості, заспокоює. У складі є екстракт центели азійської (10%), гіалуронова кислота, пантенол, екстракт портулаку, аргінін, алантоїн.

Відновлювальний тонер з бета-пантенолом Some By Mi Beta Panthenol Repair Toner 150 ml

Цей засіб здатен миттєво відновлювати суху та тьмяну шкіру. Тонер від Some By Mi глибоко зволожує, заспокоює, зміцнює захисний бар’єр, контролює жирність. Продукт із бета-пантенолом і комплексом пробіотиків підходить для шкіри з акне.

Спрей-тонер з пантенолом Geek & Gorgeous Liquid Hydration 110 ml

Це тонер не корейського виробництва, однак він не менш ефективний у догляді. Угорський бренд доглядової косметики Geek & Gorgeous пропонує тонер у зручному форматі. Для зволоження шкіри достатньо розпилити засіб на обличчя на відстані 20–25 см і дочекатися вбирання. Тонер із пантенолом, алантоїном і природними зволожувальними факторами чудово зволожує, заспокоює та підтримує захисний бар’єр шкіри.

Усі представлені тонери корейських і європейських брендів можна придбати в інтернет-магазині Shelfie. Оригінальна корейська косметика від офіційного постачальника доступна до замовлення з доставкою по всій Україні.

Купуйте тонери з Кореї для якісного зволоження шкіри обличчя за вигідними цінами на shelfie.com.ua.

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.